Nadýchané dvoubarevné rohlíčky
12. 9. 2025
Tyto lahodné rohlíčky jsou ideální k snídani, svačině i k odpolední kávě. Vanilka a čokoláda spolu vytváří dokonalé souznění barev i chutí.
Ingredience:
- 400 g hladké mouky
- 160 ml mléka
- 100 g másla
- 100 g cukru krupice
- 20 g neslazeného kakaového prášku
- 7 g sušeného droždí
- 1 vejce
- 1 čajová lžička vanilkové esence
- špetka soli
Postup:
- V misce s malým množstvím vlažného mléka a lžičkou cukru rozpusťte droždí.
- Nechte chvilku odležet.
- Poté vložte kvásek společně s vanilkou a zbylým mlékem do kuchyňského robotu.
- Hněťte a poté po částech přidejte mouku, vejce a cukr.
- Těsto dobře hněťte nejméně 15 minut, dokud se vše dobře nesmíchá.
- Následně po částech přidejte máslo a na závěr sůl.
- Nechte těsto alespoň 15 minut kynout.
- Poté těsto rozdělte na dvě stejně velké části a do jedné části přidejte kakao.
- Těsta vložte do dvou mís, překryjte potravinovou fólií a nechte kynout až do doby, kdy zdvojnásobí svůj objem.
- Následně obě těsta vyválejte válečkem na tenký obdélník a poté je položte na sebe.
- Nožem vykrajujete tvary trojúhelníků, velikost přizpůsobte tomu, jak velké chcete mít dvoubarevné rohlíčky.
- Trojúhelníky srolujte a odkládejte na plech s pečicím papírem.
- Nechte 30 minut odpočívat.
- Před vložením do trouby potřete rozšlehaným vejcem
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 10 minut.

Vyzkoušejte i další druhy lineckého cukroví. Variant existuje spousta!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě