E-shop vánoční osvětlení

Nejjednodušší ořechové rohlíčky s pařížským krémem

12. 9. 2025

Nebojte se experimentovat, vlašské ořechy můžete nahradit lískovými či mandlemi. Rohlíčky budou ještě jemnější.

Ingredience:

Těsto

  • 300 g mletých vlašských ořechů
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 vejce

Krém a poleva

  • 250 ml šlehačky
  • 250 másla
  • 100 g čokolády na vaření


Postup:

  1. Cukr s vejci dejte do misky a vyšlehejte do podoby pěny.
  2. Přimíchejte mleté vlašské ořechy.
  3. Plech vyložte pečicím papírem a pomocí zdobičky na něj nastříkejte pařížské rohlíčky.
  4. Plech vložte do trouby předehřáté na 120°C a sušte podobu asi 35 minut.
  5. Vychladlé rohlíčky můžete rovnou ozdobit, ale není to nutné, můžete je ozdobit i o několik dní později.
  6. Krém připravíte jednoduše tím, že v teplé smetaně ke šlehání rozmícháte čokoládu a jejich směs necháte přes noc v ledničce.
  7. Kousek čokolády si nechte na polevu.
  8. Následující den do čokoládové smetany vmíchejte změklé máslo a vyšlehejte do krému.
  9. Vzniklým krémem naplňte zdobičku a pařížské rohlíčky jím ozdobte.
  10. Rozpuštěním kousku zbylé čokolády a másla si připravte polevu, do které rohlíčky na závěr namočte.
Talířek s ořechovými rohlíčky zdobenými pařížským krémem.
zdroj: inkitchenpen.blogspot.com

Máte slabost pro čokoládu. Vyzkoušejte i naše další recepty na čokoládové cukroví.

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.2 / 5 (9 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *