Nejjednodušší ořechové rohlíčky s pařížským krémem
12. 9. 2025
Nebojte se experimentovat, vlašské ořechy můžete nahradit lískovými či mandlemi. Rohlíčky budou ještě jemnější.
Ingredience:
Těsto
- 300 g mletých vlašských ořechů
- 250 g moučkového cukru
- 2 vejce
Krém a poleva
- 250 ml šlehačky
- 250 másla
- 100 g čokolády na vaření
Postup:
- Cukr s vejci dejte do misky a vyšlehejte do podoby pěny.
- Přimíchejte mleté vlašské ořechy.
- Plech vyložte pečicím papírem a pomocí zdobičky na něj nastříkejte pařížské rohlíčky.
- Plech vložte do trouby předehřáté na 120°C a sušte podobu asi 35 minut.
- Vychladlé rohlíčky můžete rovnou ozdobit, ale není to nutné, můžete je ozdobit i o několik dní později.
- Krém připravíte jednoduše tím, že v teplé smetaně ke šlehání rozmícháte čokoládu a jejich směs necháte přes noc v ledničce.
- Kousek čokolády si nechte na polevu.
- Následující den do čokoládové smetany vmíchejte změklé máslo a vyšlehejte do krému.
- Vzniklým krémem naplňte zdobičku a pařížské rohlíčky jím ozdobte.
- Rozpuštěním kousku zbylé čokolády a másla si připravte polevu, do které rohlíčky na závěr namočte.

Máte slabost pro čokoládu. Vyzkoušejte i naše další recepty na čokoládové cukroví.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup