E-shop vánoční osvětlení

Nejlepší pečenáče z kapra v želé

12. 9. 2025

Pokud pátráte po receptu, který vaše okolí pravděpodobně ještě nezkoušelo, jsou to kapří kousky v želé. 

Pokud rádi experimentujete, je tento návod pro vás to pravé. Nebojte se ho vyzkoušet!

Ingredience

  • kousky kapra
  • zelenina do vývaru – cibule, petržel, mrkev
  • 1 pórek 
  • 1 stroužek česneku
  • 1 sušená houba
  • bobkový list 
  • nové koření
  • citron
  • hrášek
  • vařené vejce
  • mrkev z vývaru na ozdobu
  • 3 lžíce želatiny na každých 0,5 l vývaru
  • petržel

Postup

  • Nejlepší způsob přípravy želé je použít celého kapra, pak můžete nejprve uvařit kosti a hlavu.
  • Zeleninu a ostatní ingredience dejte do hrnce s polovinou petržele, hlavou a kostmi a celé to vařte 25 minut.
  • Přidejte kapra a na mírném ohni vařte dalších 25 minut.
  • Na talíř naaranžujte přílohu a na ni dejte uvařeného kapra.
  • Do vývaru přidejte nasekanou petrželku, přiveďte k varu a poté vývar přeceďte.
  • Do vývaru přidejte želatinu a nechte ji rozpustit.
  • Kapra přelijte hotovým želé a nechte přes noc odležet v chladničce.
Pečenáče z kapřích kousků v želé
zdroj: smaker.pl

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.8 / 5 (22 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *