Nejlepší pečenáče z kapra v želé
12. 9. 2025
Pokud pátráte po receptu, který vaše okolí pravděpodobně ještě nezkoušelo, jsou to kapří kousky v želé.
Pokud rádi experimentujete, je tento návod pro vás to pravé. Nebojte se ho vyzkoušet!
Ingredience
- kousky kapra
- zelenina do vývaru – cibule, petržel, mrkev
- 1 pórek
- 1 stroužek česneku
- 1 sušená houba
- bobkový list
- nové koření
- citron
- hrášek
- vařené vejce
- mrkev z vývaru na ozdobu
- 3 lžíce želatiny na každých 0,5 l vývaru
- petržel
Postup
- Nejlepší způsob přípravy želé je použít celého kapra, pak můžete nejprve uvařit kosti a hlavu.
- Zeleninu a ostatní ingredience dejte do hrnce s polovinou petržele, hlavou a kostmi a celé to vařte 25 minut.
- Přidejte kapra a na mírném ohni vařte dalších 25 minut.
- Na talíř naaranžujte přílohu a na ni dejte uvařeného kapra.
- Do vývaru přidejte nasekanou petrželku, přiveďte k varu a poté vývar přeceďte.
- Do vývaru přidejte želatinu a nechte ji rozpustit.
- Kapra přelijte hotovým želé a nechte přes noc odležet v chladničce.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě