Nejlepší pečený kapr na másle a kmíně
12. 9. 2025
Je chuť kmínu to, po čem toužíte?
Chcete svůj klasický vánoční recept oživit něčím zajímavým?
Pusťte se do přípravy kapra, jehož chuť zajímavě podtrhuje právě kmín!
Ingredience
- 1 filet kapra
 - 3 polévkové lžíce vinného octa
 - 2 vejce
 - 3 polévkové lžíce mléka
 - 1 sklenice strouhanky
 - ½ čajové lžičky mletého kmínu
 - sůl
 - pepř
 - 10 dkg másla
 - olej na smažení
 
Postup
- Rybí filety omyjte, osušte papírovou utěrkou, pokapejte vinným octem, posypte solí, pepřem a mletým kmínem. Odložte na 1/2 hodiny na chladné místo.
 - Filety z kapra s kmínovou polevou foto
 - Vejce rozklepněte do misky, přidejte mléko a špetku soli a vidličkou rozšlehejte. Kapří filety poprašte moukou, namočte do vajec a obalte ve strouhance.
 - Kapří filety obalte v kmínovém těstíčku na fotografii.
 - Smažte z obou stran dozlatova na rozpáleném oleji s máslem.
 - Usmažené filety osušte od přebytečného tuku na papírové utěrce. Rybu podávejte s chlebem nebo s brambory a salátem.
 

Na Vánoce si rybičku lovíte sami, nebo vám ji vždy uloví někdo z vašeho okolí? Pokud chcete sobě nebo člověku, který vám kapříka dodává, udělat radost, můžete ho potěšit nějakým dárkem pro rybáře. Inspirujte se!
Podobné články
          
      
Masarykovo cukroví s rumem
          
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
          
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
          
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
          
      
Vánoční kešu rohlíčky
          
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
          
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
          
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě