E-shop vánoční osvětlení

Nejlepší vaječný koňak jako od babičky

12. 9. 2025

Vaječný likér se ve většině případů doporučuje nechat odležet, aby získat svou charakteristickou chuť, existují ale i recepty, které umožňují jeho okamžité podávání.

Ingredience:

  • 4 velká vejce
  • 1 a 1/2 šálku mléka
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1/2 šálku javorového sirupu
  • 1/3 šálku brandy nebo bourbonu
  • 1/3 šálku rumu
  • 1 čajová lžička muškátového oříšku
  • mletá skořice nebo tyčinky skořice na ozdobu

Postup:

  1. Vejce a javorový sirup dejte do výkonného kuchyňského robotu a mixujte 3 minuty při vysokých otáčkách.
  2. Přidejte mléko, smetanu, brandy, rum a muškátový oříšek.
  3. Mixujte dalších 10 sekund, aby se vše spojilo.
  4. Nalijte vaječný koňak do sklenice, uzavřete a uložte do ledničky, dokud nebude vychlazený.
  5. Před nalitím vaječný koňak promíchejte.
  6. Ozdobte skořicovými tyčinkami nebo posypte skořicí.
Vaječný likér ve sklenici.
zdroj: downshiftology.com

Vlastnoručně vyrobený vaječný koňak můžete využít i při přípravě cukroví. Vyzkoušejte ho v receptech na vosí hnízda!

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.2 / 5 (24 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *