Nepečená vánoční čokoládovo-kokosová roláda
12. 9. 2025
Blíží se svátky a mezi oblíbenější suroviny pro vánoční cukroví je bezpochyby kokos. Pokud se u vás na Vánoce střídají návštěvy, jako na běžícím pásu, můžete na ně zapůsobit roládou z kokosu a čokolády bez pečení, kterou si nebudou moct vynachválit. A rovnou je můžete pohostit lahodným domácím vaječným likérem, recept najdete u nás na webu.
Co budeme potřebovat
Na roládu
- 120 g cukru
- pár lžic vody
- 600 g čokolády na vaření
- 200 ml mléka
- 250 g mletých čokoládových sušenek
Na náplň
- 100 g změklého másla
- 80 g moučkového cukru
- 100 g kokosové mouky
- šťáva z jednoho citronu
- nastrouhaná citronová kůra
Postup
- Nejprve si připravte náplň. Máslo důkladně promíchejte s cukrem a přidejte zbytek surovin na náplň.
- Rozmixujte na hladkou směs.
- V misce smíchejte vodu s cukrem a vařte, dokud nevznikne hustý sirup.
- Přidejte čokoládu a mléko.
- Když je čokoláda úplně rozpuštěná, misku odstavte a přidejte namleté sušenky.
- Vznikne vám hustá směs, kterou důkladně prohnětete.
- Poté ho na povrchu předem posypaném kokosovou moukou vyválejte do obdélníku o tloušťce několika milimetrů.
- Rovnoměrně těsto potřete náplní, srolujte a dejte na pár hodin nebo ještě lépe přes noc do lednice.
- Vánoční roládu ozdobte moučkovým cukrem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě