Nepečená vánoční čokoládovo-kokosová roláda

12. 9. 2025

Blíží se svátky a mezi oblíbenější suroviny pro vánoční cukroví je bezpochyby kokos. Pokud se u vás na Vánoce střídají návštěvy, jako na běžícím pásu, můžete na ně zapůsobit roládou z kokosu a čokolády bez pečení, kterou si nebudou moct vynachválit. A rovnou je můžete pohostit lahodným domácím vaječným likérem, recept najdete u nás na webu.

Co budeme potřebovat

Na roládu

  • 120 g cukru
  • pár lžic vody
  • 600 g čokolády na vaření
  • 200 ml mléka
  • 250 g mletých čokoládových sušenek

Na náplň

  • 100 g změklého másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 100 g kokosové mouky
  • šťáva z jednoho citronu
  • nastrouhaná citronová kůra

Postup

  • Nejprve si připravte náplň. Máslo důkladně promíchejte s cukrem a přidejte zbytek surovin na náplň.
  • Rozmixujte na hladkou směs.
  • V misce smíchejte vodu s cukrem a vařte, dokud nevznikne hustý sirup.
  • Přidejte čokoládu a mléko.
  • Když je čokoláda úplně rozpuštěná, misku odstavte a přidejte namleté sušenky.
  • Vznikne vám hustá směs, kterou důkladně prohnětete.
  • Poté ho na povrchu předem posypaném kokosovou moukou vyválejte do obdélníku o tloušťce několika milimetrů.
  • Rovnoměrně těsto potřete náplní, srolujte a dejte na pár hodin nebo ještě lépe přes noc do lednice.
  • Vánoční roládu ozdobte moučkovým cukrem.
Nepečená čokoládová roláda z nadýchanou náplní.
Zdroj: sweetandsavorymeals.com

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.8 / 5 (73 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *