Nepečené cukroví ze sušenek
12. 9. 2025
Tomuto cukroví se přezdívá čokoládový ježek, jelikož je vyrobený z drcených sušenek a vlašských oříšků.
Vyzkoušejte náš recept a obohaťte své sváteční menu!
Ingredience
- 100 g másla
- 395 g slazeného kondenzovaného mléka
- 150 g tmavé čokolády
- 250 g čistých sladkých sušenek rozdrcených (dle vlastního výběru)
- ½ šálku (50 g) sušeného kokosu
- ½ šálku (65 g) nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- 2 lžičky kakaového prášku
- 290 g extra tmavé čokolády
- 2 lžíce rostlinného oleje nebo kokosového oleje (volitelné)
Postup
- Pečící formu vymažte nebo vyložte pečícím papírem a odložte ji stranou.
- Máslo, slazené kondenzované mléko a půl tmavé čokolády vložte do misky, vhodné do mikrovlnné trouby. Asi 3–4 minuty zahřívejte, dokud se vše nerozpustí.
- Směs následně vyndejte a promíchejte.
- Přidejte do směsi drcené sušenky, kokos, vlašské ořechy a kakaový prášek. Znovu promíchejte.
- Připravenou směs rozetřete do připravené formy.
- Nechcete-li používat k roztápění mikrovlnku, můžete vše rozpustit v rendlíku na sporáku.
- Rozpusťte ve vodní lázni druhou polovinu čokolády a směs v míse jí polijte.
- Vše nechte chladit po dobu minimálně 3 hodin.
- V lednici vám toto nepečené vánoční cukroví vydrží až 5 dní.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě