Nepečené cukroví ze sušenek

12. 9. 2025

Tomuto cukroví se přezdívá čokoládový ježek, jelikož je vyrobený z drcených sušenek a vlašských oříšků. 

Vyzkoušejte náš recept a obohaťte své sváteční menu!

Ingredience

  • 100 g másla 
  • 395 g slazeného kondenzovaného mléka 
  • 150 g tmavé čokolády 
  • 250 g čistých sladkých sušenek rozdrcených (dle vlastního výběru) 
  • ½ šálku (50 g) sušeného kokosu 
  • ½ šálku (65 g) nahrubo nasekaných vlašských ořechů 
  • 2 lžičky kakaového prášku 
  • 290 g extra tmavé čokolády 
  • 2 lžíce rostlinného oleje nebo kokosového oleje (volitelné)

Postup

  • Pečící formu vymažte nebo vyložte pečícím papírem a odložte ji stranou.
  • Máslo, slazené kondenzované mléko a půl tmavé čokolády vložte do misky, vhodné do mikrovlnné trouby. Asi 3–4 minuty zahřívejte, dokud se vše nerozpustí. 
  • Směs následně vyndejte a promíchejte. 
  • Přidejte do směsi drcené sušenky, kokos, vlašské ořechy a kakaový prášek. Znovu promíchejte. 
  • Připravenou směs rozetřete do připravené formy. 
  • Nechcete-li používat k roztápění mikrovlnku, můžete vše rozpustit v rendlíku na sporáku. 
  • Rozpusťte ve vodní lázni druhou polovinu čokolády a směs v míse jí polijte. 
  • Vše nechte chladit po dobu minimálně 3 hodin. 
  • V lednici vám toto nepečené vánoční cukroví vydrží až 5 dní.

Hranaté nepečené cukroví ze sušenek na bílém servírovacím tácu.
zdroj: bakeplaysmile.com

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.5 / 5 (147 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *