Nugátové řezy z mandlové mouky
12. 9. 2025
Nugátové sušenky jsou absolutním chuťovým zážitkem. Nenechte si ho ujít.
Ingredience:
Na těsto:
- 200 g mandlové mouky
- 140 g změklého másla
- 100 g cukru
- 80 g strouhaných lískových ořechů
- 2 vejce
- Lžička skořice
- Lžíce oleje
Na polevu:
- 200 g tmavé čokolády
- 80 ml šlehačky
- Špetka soli
Postup:
- Mandlovou mouku vypracujte se změklým máslem, cukrem, strouhanými lískovými ořechy, vejci, skořicí a olejem na hladké těsto.
- Uhněťte z něj kouli a nechte ji odpočívat při pokojové teplotě asi 15 minut.
- Poté z ní na pomoučené pracovní ploše vyválejte plát o tloušťce asi 1 cm.
- Celý jej položte na plech vyložený pečícím papírem.
- Předehřejte troubu na 170 ° C a pečte asi 15 minut.
- Po vyndání z trouby ještě horké nakrájejte na obdélníčky.
Poleva:
- Rozpusťte čokoládu se smetanou a solí za stálého míchání v kastrolku. Metličkou dobře promíchejte a v hotové polevě namáčejte konce cukroví.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup