E-shop vánoční osvětlení

Nugátové řezy z mandlové mouky

12. 9. 2025

Nugátové sušenky jsou absolutním chuťovým zážitkem. Nenechte si ho ujít.

Ingredience:

Na těsto:

  • 200 g mandlové mouky
  • 140 g změklého másla
  • 100 g cukru
  • 80 g strouhaných lískových ořechů
  • 2 vejce
  • Lžička skořice
  • Lžíce oleje

Na polevu:

  • 200 g tmavé čokolády
  • 80 ml šlehačky
  • Špetka soli

Postup:

  • Mandlovou mouku vypracujte se změklým máslem, cukrem, strouhanými lískovými ořechy, vejci, skořicí a olejem na hladké těsto.
  • Uhněťte z něj kouli a nechte ji odpočívat při pokojové teplotě asi 15 minut.
  • Poté z ní na pomoučené pracovní ploše vyválejte plát o tloušťce asi 1 cm.  
  • Celý jej položte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Předehřejte troubu na 170 ° C a pečte asi 15 minut.
  • Po vyndání z trouby ještě horké nakrájejte na obdélníčky.

Poleva: 

  • Rozpusťte čokoládu se smetanou a solí za stálého míchání v kastrolku. Metličkou dobře promíchejte a v hotové polevě namáčejte konce cukroví.
Mandlové řezy máčené v čokoládě s lístky máty a celými mandlemi.
Zdroj: ihr-wellness-magazin.de

Autor článku Kateřina Apostolidisová

Vánoce miluju už od dob, kdy jsem byla dítě. Pohádky, stromeček, kapr se salátem, cukroví...asi mě to nikdy neomrzí. Jsou jednou z mála věcí, proč mám ráda zimu. A snad i vy si během těch předvánočních příprav najdete na našich stránkách něco, co vás potěší a inspiruje.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.4 / 5 (32 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *