E-shop vánoční osvětlení

Obalované hranolky z kapra pečené v troubě

12. 9. 2025

Pro ty, kteří rádi jedí na Vánoce ryby, je tu tento recept na kapří hranolky, který si během chvilky snadno připravíte a můžete ho servírovat ke Štědrovečerní večeři. Nejlepší je, že k přípravě tohoto chutného pokrmu můžete použít jakoukoli rybu a jako předkrm servírovat jednu z těchto lahodných rybích polévek. Inspirujte se u nás!

Co budeme potřebovat

  • 500 g kapra (nakrájeného na proužky)
  • 180 g panko strouhanky
  • sůl
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce majonézy
  • 2 kolečka citronu (k podávání)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 vejce

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Strouhanku rozprostřete na pekáč s nastříkaným kuchyňským olejem. Opékejte je dozlatova 3–4 minuty.
  • Strouhanku přendejte do misky a podle chuti přidejte parmazán, sůl a černý pepř. Dobře promíchejte.
  • Zvyšte teplotu trouby na 220 stupňů.
  • Smíchejte vejce, majonézu, mouku a sůl a pepř.
  • Kapří filety namáčejte do těstíčka a obalujte je ve strouhance.
  • Přendejte na vymazaný plech a postříkejte trochou oleje.
  • Vložte plech do předehřáté trouby a pečte 12 minut do křupava.
V troubě pečené křehké kapří hranolky v pekáčku.
Zdroj: momsdish.com

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.2 / 5 (27 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *