E-shop vánoční osvětlení

Ořechové rohlíčky z vlašských ořechů

12. 9. 2025

Máslové, v ústech se rozpouštějící ořechové cukroví se snadno vyrábí a chutná naprosto božsky. Posypané moučkovým cukrem jsou ideálním pohoštěním k vánočnímu stromečku.

Co budeme potřebovat

  • 170 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 60 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 110 g másla
  • 2 lžíce vanilkového cukru (na posypání)
  • 4 lžíce moučkového cukru (na posypání)

Postup

  • Ve velké míse smíchejte prosátou mouku, prosátý moučkový cukr a mleté vlašské ořechy. Přidejte vanilkový extrakt a promíchejte.
  • Vychlazené máslo nastrouhejte a přidejte do mísy.
  • Rukou promíchejte všechny ingredience, dokud nevytvoříte těsto. Bude to trvat asi 2–3 minuty.
  • Zabalte do plastové fólie a chlaďte 30 minut v lednici.
  • Mezitím si ve střední misce smíchejte extra moučkový cukr s vanilkovým cukrem a dejte stranou na později.
  • Vezměte kousek těsta a vyválejte z něj kouli a poté ho vytvarujte do tvaru klobásy a nakonec vytvarujte půlměsíc a dejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut.
  • Hotové je nechte lehce vychladnout, poté je opatrně nasypte do mísy se smíchaným cukrem a opatrně v cukru obalte.

A protože cukroví stejně jako stromeček neodmyslitelně patří k oslavám, neměli byste zanedbat ani tento prvek. Pořiďte si do vašeho útulného bytu umělý stromeček, který je mnohem praktičtější než ten klasický živý a vypadá stejně krásně. Jaký je ten nejlepší se dozvíte v naší obsáhlé recenzi.

Sladké vánoční potěšení v misce z oříšků.
Zdroj: foodnetwork.com

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.4 / 5 (33 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *