E-shop vánoční osvětlení

Ořechový krém

12. 9. 2025

Krém s příchutí oříšků je naprosto dokonalý. Hodí se nejen na slepování plněných ořechů, ale také do brabantských koleček nebo čajového pečiva.

Co budete na ořechovou náplň potřebovat?

  • 125 ml mléka
  • 130 g moučkového cukru
  • 140 g másla
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 6 lžic mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce polohrubé mouky (můžete použít klidně i vanilkový pudinkový prášek)

Postup přípravy:

  • V mléku rozmíchejte mouku (pudink) a za stálého míchání přiveďte k varu, vařte zhruba 2 až 3 minuty, až vznikne hustá kaše.
  • Tu odstavte a nechte za občasného promíchání vychladnout při pokojové teplotě.
  • Do misky dejte nakrájené změklé máslo, přidejte vanilkový a moučkový cukr, utřete do pěny a poté po lžících přidávejte vychladlou kaši.
  • Důležité je neustále důkladně třít, aby se netvořily hrudky. Pokud si to chcete usnadnit, použijte elektrický šlehač.
  • Nakonec do základního krému vmíchejte 6 lžic mletých vlašských oříšků (pokud nemáte, můžou být i lískové).
Domácí oříšková náplň na vánoční cukroví.
Zdroj: sarahsveganguide.com

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.6 / 5 (25 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *