Ovesné sušenky s kokosovým krémem
12. 9. 2025
Připravte si toto zdravé cukroví z ovesných vloček, kterým jistě zabodujete.
Budete potřebovat:
- 200 g ovesných vloček
- 150 g špaldové mouky
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce vlašských ořechů – nasekaných
- 90 g rozpuštěného másla
- 20 lžíc medu
- 2 lžíce vlašských ořechů – mletých
- 1 lžička kypřícího prášku
- vanilková esence
- 150 ml kokosového mléka
- hrst rozinek
Krém:
- 100 g strouhaného kokosu
- 90 g kokosového oleje
- 80 ml kokosového mléka
- 80 g kokosového cukru
Postup přípravy:
- Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů a plech vyložte pečícím papírem.
- Všechny ingredience na sušenky smíchejte dohromady a vytvořte hustou směs.
- Směs nechte alespoň půl hodiny odpočinout – nejlépe v lednici.
- Pomocí lžíce směs naberte a tvořte na plech hromádky, které rozmáčkněte na požadované placky.
- Vložte plech do trouby a pečete asi půl hodiny.
- Mezitím si připravte krém.
- Do menšího kastrůlku vložte kokos a kokosový cukr.
- Kokosové mléko si ohřejte a jím zalijte kokosovou směs.
- Za stálého míchání krátce vařte do zhoustnutí.
- Poté opatrně vmíchejte kokosový olej.
- Krém nechte chvilku vychladnout a poté jej rozmixujte.
- Vychladlé ovesné placky spojujte vychladlou kokosovou náplní.
- Dozdobit můžete podle libosti.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě