Ovesné sušenky s kokosovým krémem

12. 9. 2025

Připravte si toto zdravé cukroví z ovesných vloček, kterým jistě zabodujete.

Budete potřebovat:

  • 200 g ovesných vloček
  • 150 g špaldové mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce vlašských ořechů – nasekaných
  • 90 g rozpuštěného másla
  • 20 lžíc medu
  • 2 lžíce vlašských ořechů – mletých
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • vanilková esence
  • 150 ml kokosového mléka
  • hrst rozinek

Krém:

  • 100 g strouhaného kokosu
  • 90 g kokosového oleje
  • 80 ml kokosového mléka
  • 80 g kokosového cukru

Postup přípravy:

  • Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů a plech vyložte pečícím papírem.
  • Všechny ingredience na sušenky smíchejte dohromady a vytvořte hustou směs.
  • Směs nechte alespoň půl hodiny odpočinout – nejlépe v lednici.
  • Pomocí lžíce směs naberte a tvořte na plech hromádky, které rozmáčkněte na požadované placky.
  • Vložte plech do trouby a pečete asi půl hodiny.
  • Mezitím si připravte krém.
  • Do menšího kastrůlku vložte kokos a kokosový cukr.
  • Kokosové mléko si ohřejte a jím zalijte kokosovou směs.
  • Za stálého míchání krátce vařte do zhoustnutí.
  • Poté opatrně vmíchejte kokosový olej.
  • Krém nechte chvilku vychladnout a poté jej rozmixujte.
  • Vychladlé ovesné placky spojujte vychladlou kokosovou náplní.
  • Dozdobit můžete podle libosti.
ovesné sušenky slepované kokosovým krémem na talíři
Zdroj foto: spicysouthernkitchen.com

Autor článku Michaela Romanová

Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci. Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo třeba s kytarou k ohni a k dobrému jídlu.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.6 / 5 (47 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *