E-shop vánoční osvětlení

5 jedinečných receptů na pařížské rohlíčky jako z cukrárny, kterým neodoláte

25. 7. 2024

Máte slabost pro dezerty s čokoládou, šlehačkou a ořechy?

V tom případě musíte vyzkoušet naše recepty na pařížské rohlíčky.

Dokonalé spojení křehkého těsta, lahodného krému a čokoládové polevy okouzlí každého.

Menší rohlíčky mohou být dokonalým vánočním cukrovím, větší skvělým zákuskem pro nedělní návštěvu.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, nebudete litovat.

Několik užitečných rad pro přípravu pařížských rohlíčků

Možná si na ně pamatujete z dětství, když jste na ně s babičkou chodili do cukrárny. Pařížské rohlíčky totiž nejsou „jen“ oblíbeným druhem vánočního pečiva, ale též jedním z nejpopulárnějších zákusků vůbec a často se s nimi setkáte i ve svatební výslužce. Za svůj název samozřejmě vděčí pařížskému krému, který je jejich důležitou součástí.

  • Rozmanitých receptů na pařížské rohlíčky existuje celá řada. Liší se nejen tím, jaké ořechy se do nich používají.

  • Klasicky se setkáte zejména s ořechy vlašskými, pokud ale dáváte přednost jemnější verzi, je lepší použít ořechy lískové nebo mandle.

  • Základní varianta těsta se skládá pouze z vajíček, celých či z bílků, mletých ořechů a moučkového cukru. Existují ale i verze doplněné o další ingredience.

  • Stejně tak se mohou odlišovat i ingredience na přípravu pařížského krému. Nejznámější je varianta ze šlehačky, čokolády a másla.

  • Nebojte se, pokud jsou základy rohlíčků po upečení tvrdé, v ledničce a s pomocí krému krásně zvláční.

  • Kromě pařížského krému, jehož součástí je i máslo, můžete rohlíčky ozdobit pouze pařížskou šlehačkou. Ta je sice krásně nadýchaná, ale zároveň též náchylnější na poškození a těsto pod ní rychleji vlhne.

  • Proč se pařížským rohlíčkům někdy říká škaredé rohlíčky? Možná to souvisí s jejich ošemetností, velmi snadno se totiž může stát, že váš výsledek nebude tak dokonalý, jak byste si představovali.

  • Důležité je nechat upečené základy na rohlíčky před ozdobením dokonale vychladnout, jinak vám na nich krém nebude držet. Stejně tak je nutné rohlíčky vychladit před nanášením polevy.

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.2 / 5 (56 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *