Pařížské tyčinky
12. 9. 2025
Pokud nechte tvarovat rohlíčky, můžete těsto jednoduše nastříkat do tvaru rovných tyčinek. Nejčastěji používané vlašské ořechy jsou v tomto receptu nahrazeny lískovými.
Ingredience:
Těsto
- 300 g mletých lískových ořechů
- 250 g moučkového cukru
- 2 vejce
Krém
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g hořké čokolády
- 125 g másla
- 100 g cukru krupice
- 50 g kakaového prášku
Poleva
- 200 g čokolády na vaření
- 100 g másla
Postup:
- Vejce s moučkovým cukrem vyšlehejte do pěny.
- Přidejte mleté lískové ořechy a promíchejte.
- Plech vyložte pečicím papírem.
- Pomocí zdobítka na plech nastříkejte tyčinky.
- Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte přibližně 20 minut.
- Když tyčinky chladnou, vytvořte si pařížský krém.
- V hrnci svařte smetanu ke šlehání s cukrem a hořkou čokoládou.
- Nechte vychladnout a poté vyšlehejte společně se změklým máslem.
- S pomocí zdobítka nastříkáte krém na tyčinky a dejte vychladit do ledničky.
- Na závěr pařížské tyčinky ozdobte polevou připravenou z čokolády na vaření a másla.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup