E-shop vánoční osvětlení

Pařížské tyčinky

12. 9. 2025

Pokud nechte tvarovat rohlíčky, můžete těsto jednoduše nastříkat do tvaru rovných tyčinek. Nejčastěji používané vlašské ořechy jsou v tomto receptu nahrazeny lískovými.

Ingredience:

Těsto

  • 300 g mletých lískových ořechů
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 vejce

Krém

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g hořké čokolády
  • 125 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g kakaového prášku

Poleva

  • 200 g čokolády na vaření
  • 100 g másla

Postup:

  1. Vejce s moučkovým cukrem vyšlehejte do pěny.
  2. Přidejte mleté lískové ořechy a promíchejte.
  3. Plech vyložte pečicím papírem.
  4. Pomocí zdobítka na plech nastříkejte tyčinky.
  5. Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte přibližně 20 minut.
  6. Když tyčinky chladnou, vytvořte si pařížský krém.
  7. V hrnci svařte smetanu ke šlehání s cukrem a hořkou čokoládou.
  8. Nechte vychladnout a poté vyšlehejte společně se změklým máslem.
  9. S pomocí zdobítka nastříkáte krém na tyčinky a dejte vychladit do ledničky.
  10. Na závěr pařížské tyčinky ozdobte polevou připravenou z čokolády na vaření a másla.
Pařížské tyčinky z lískových ořechů s čokoládovým krémem.
zdroj: dobrotyzkuchyne.sk

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.4 / 5 (29 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *