E-shop vánoční osvětlení

Pečenáče ze smaženého kapra

12. 9. 2025

Zbyl vám smažený kapr ze Štědrého dne a vy nevíte, co s ním? 

Pak jej vložte do zavařovací sklenice, zalijte chutným nálevem a nechte odstát. Za nějakou dobu si na něm pochutnáte takovým způsobem, že si jej budete chtít připravovat pravidelně. 

Ingredience

  • 3 šálky vody
  • 1 sklenice octa
  • 1/4 šálku cukru
  • 1,5 lžíce soli
  • 2 bobkové listy
  • 5 zrnek pepře
  • 2 středně velké cibule
  • 2–3 lžíce oleje

Postup

  • Nakrájejte cibuli na plátky a osmažte ji na oleji. 
  • Na dno sklenice vložte osmaženou cibuli, na ni položte osmaženého kapra a vše zalijte připraveným nálevem ze zbytku surovin. 
  • Sklenici uzavřete a pasterujte asi 15 minut do okamžiku, kdy voda začne vřít. Máte hotovo!
  • Takto připraveného kapra lze skladovat asi šest měsíců. 
  • Pochoutku podávejte vychlazenou.
Smažené kapří pečenáče v nálevu
zdroj: przepisyjoli.com

Pokud máte rádi experimentování, doporučujeme vám vyzkoušet recepty na kapří jikry, kterými své hosty dozajista překvapíte!

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.7 / 5 (20 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *