Pečený kapr na másle v troubě
12. 9. 2025
Pátráte-li po jednoduchém receptu, který chuť kapra nijak “nezabíjí”, ale naopak ji vyzdvihuje, je tento recept to pravé pro vás.
Připravte si toto vynikající jídlo a nechte si chutnat!
Ingredience
- 1 čerstvý vykuchaný kapr (7–8 kusů z 1,8 kg ryby)
 - sůl
 - čerstvě mletý pepř
 - mouka
 - olej na smažení
 - 50 ml vody
 - 50 g másla
 
Postup
- Kapra omyjte, odřízněte mu hlavu a uložte ji bokem pro přípravu rybí polévky, pokud chcete.
 - Kapra nakrájejte na podkovy, osušte je papírovou utěrkou, osolte, okořeňte čerstvě mletým pepřem a obalte v mouce. Odstavte na několik minut.
 - Kroužky smažte po částech dozlatova v rozpáleném oleji a ihned je vložte do zapékací misky, ve které budete kapra servírovat na stůl. Na dno misky nalijte asi 50 ml vody, navrch položte máslo, případně naaranžujte snítky petrželky.
 - Mísu přikryjte pokličkou nebo alobalem a vložte do trouby, předehřáté na 200 °C a přikryté pečte přibližně 30 minut.
 - Poté sejměte pokličku, odstraňte petrželku a kapra pečte dalších 10 minut, dokud nebude na povrchu křupavý.
 - Podávejte posypané čerstvou petrželkou nebo nahrubo mletým chilli.
 - Hotového kapra můžete podávat pouze s oblíbeným pečivem nebo k němu můžete přidat brambory vařené ve slupce.
 

Podobné články
          
      
Masarykovo cukroví s rumem
          
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
          
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
          
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
          
      
Vánoční kešu rohlíčky
          
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
          
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
          
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě