Perníkové kuličky se Salkem
12. 9. 2025
Tento recept si oblíbí lidé, kteří dávají přednost raw stravování.
Naše kuličky z perníku se totiž nepečou!
Ingredience
- 1 plechovka kondenzovaného mléka Salko
- 300 g perníkových sušenek
- 1 čajová lžička skořice
- 1 lžíce medu
Postup
- Sušenky nasypejte na čistou utěrku nebo je vložte do plátěného vaku. Všechny strany uzavřete, aby vám sušenky z utěrky ani vaku nemohly vypadnout.
- Nyní vezměte kladívko na maso (pokud jej nemáte, použijte hrnek nebo sklenici) a sušenky rozbijte na malé kousky.
- Chcete-li dosáhnout opravdu jemného prášku, vhoďte sušenky do mixéru.
- Jakmile jsou sušenky rozdrceny, vsypejte je do mísy a přidejte k nim Salko. Množství mléka, které použijete, je na vás. Přilévejte jej po troškách, abyste dosáhli hutné směsi. Potřebujete se vyhnout tomu, aby vaše těsto bylo příliš tekuté.
- Ke směsi přidejte skořici a med.
- Pokud by vaše těsto bylo příliš hutné, můžete jej zředit větším množstvím medu či kondenzovaného mléka.
- Směs důkladně promíchejte. Můžete použít také mixér.
- Že je směs připravena, poznáte podle toho, že vám jde míchání ztuha a mixér vám vypovídá službu.
- Když je těsto tak akorát, vložte ho do lednice a nechte ho tuhnout pár hodin. Můžete jej nechat v lednici klidně přes noc.
- Na druhý den z něj, v dlaních, vyválejte kuličky. Máte hotovo!
Nepečené medové kuličky nemusí být jen z perníku. Vyzkoušejte také další recepty na raw vánoční cukroví.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě