Plněné trubičky zdobené čokoládou
12. 9. 2025
Plněné trubičky připravovaly na Vánoce jak naše babičky, tak i jejich babičky.
Za ta léta recept prošel mnoha změnami a úpravami.
Pečete trubičky podle babiček nebo podle novinek?
Budete potřebovat:
Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 70 g vlašských mletých ořechů
- 180 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
Krém:
- 100 g másla
- 100 ml smetany
- 5 g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 3 žloutky
Postup přípravy:
- Nejdříve si připravte formičky – trubičky na cukroví.
- Začněte s ořechy – požadované množství na jemno umelte a máslo nechte stát při pokojové teplotě.
- Ze všech ingrediencí na těsto vytvořte klasické vánoční hutné těsto, které vložte alespoň na jednu hodinu do lednice.
- Posléze jej vyválejte a nakrájejte na plátky, které namotejte na formičky.
- Pečte při teplotě 180 stupňů do zlatova.
- Hotové trubičky nechte zcela vychladnout.
- Mezitím si připravte krém.
- Připravte si vodní lázeň, do které vložte žloutky, smetanu, zrníčka z vanilkového lusku a cukr.
- Směs vyšlehejte a nechte vychladnout.
- Poté postupně zašlehávejte máslo – do pěny.
- Hotovým krémem naplňte trubičky a jejich okraje namočte do čokolády.
- Uchovávejte v lednici.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup