E-shop vánoční osvětlení

Pomazánka s vejci a bez majonézy

12. 9. 2025

Tento recept na vynikající vajíčkovou pomazánku můžete jíst každý den. Je vyrobena pouze ze zdravých ingrediencí s malým obsahem tuků a bude chutnat opravdu všem. Servírujte je jako tečku na závěr vydatného oběda nebo večeře s těmito recepty na kapra.

Co budeme potřebovat

  • 4 velká natvrdo uvařená vejce
  • 2 velké bílky uvařené natvrdo
  • 30 g jemně nakrájeného celeru
  • 2 zelené cibule (nakrájené na tenké plátky)
  • 60 g řeckého jogurtu
  • 1 lžíce čerstvé petrželky nebo kopru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • 1/2 lžičky papriky
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Nakrájejte natvrdo uvařená vejce a bílky. Vejce můžete nechat na větší kousky nebo nakrájet nadrobno.
  • Přidejte celer, zelenou cibulku, řecký jogurt, petržel nebo kopr, hořčici, citronovou šťávu a papriku.
  • Míchejte, aby se spojily, poté přidejte sůl a pepř podle chuti.

Po vydatné Štědrovečerní večeři se všichni můžete sejít u krásného umělého vánočního stromečku, který vypadá skoro jako živý. Ty nejlepší jsme pro vás zrecenzovali na našem webu.

Krémová pomazánka z vajíček s koprem na vrchu.
Zdroj: fitfoodiefinds.com

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.7 / 5 (21 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *