Pravé Mozartovy koule
12. 9. 2025
Tři lahodné vrstvy zakončené kabátkem z čokolády. Kdo odolá?
INGREDIENCE
- 250 g rozemletých mandlí
- 120 g cukru moučky
- 1 vejce
- 1 citron
- 60 g mletých pistácií
- 2 lžíce kakaa
- čokoládová poleva
POSTUP
- V míse si smícháme 195 g rozemletých mandlí, cukr, vejce, citronovou šťávu a kůru .
- Těsto vypracujeme a rozdělíme na 3 části.
- K jedné třetině přidáme pistácie, ke druhé kakao a ke třetí zbytek mandlí.
- Každou část těsta promícháme.
- Z pistáciové části těsta uděláme malou kuličku, z kakaové části placku, kterou obalíme pistáciovou kuličku a vytvarujeme.
- Nakonec stejným způsobem vytvarujeme i poslední vrstvu.
- Vše obalíme v čokoládě a necháme ztuhnout.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup