Pravé pařížské rohlíčky z bílků
12. 9. 2025
To, zda dáte přednost rohlíčkům rovným nebo zatočeným, záleží jen na vašich osobních preferencích. Rovněž jejich velikost může být různá.
Ingredience:
Těsto
- 300 g moučkového cukru
- 250 g mletých vlašských ořechů
- 4 bílky
Krém
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 100 ml mléka
- 3 PL kakaového prášku
Poleva
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g másla
Postup:
- Bílky a moučkový cukr zahřejte ve vodní lázni a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Následně směs vyšlehejte ručním šlehačem do podoby tuhého sněhu.
- Nechte sníh vychladnout a následně do něj zamíchejte jemně namleté ořechy.
- Vzniklým těstem naplňte zdobicí sáček a na plech s pečicím papírem nastříkejte pařížské rohlíčky.
- Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte asi 20 minut.
- V mezidobě si připravte pařížský krém.
- Cukr, mléko a kakao smíchejte nad párou a nechte vychladnout.
- Směs postupně vmíchejte do změklého másla a vymíchejte do krémové podoby.
- Vložte do zdobicího sáčku a uložte na chvíli do ledničky, s krémem se vám bude lépe pracovat.
- Následně pomocí zdobicího sáčku krém nastříkejte na vychladnuté těsto.
- Vložte rohlíčky ztuhnout do ledniček.
- Polevu připravte jednoduše rozpuštěním čokolády na vaření a másla.
- Pařížské rohlíčky na závěr v polevě namočte a poté nechte dobře ztuhnout.

Nejtradičnějšími vánočními rohlíčky jsou samozřejmě ty s vanilkou. Inspirujte se našimi recepty na vanilkové rohlíčky v mnoha podobách.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup