Pudinkový krém z kondenzovaného mléka
12. 9. 2025
V případě, že milujete opravdu extra jemné krémy a zároveň máte oblibu v pudinku, můžete se nechat inspirovat receptem, který je chuťově nepřekonatelný.
Pusťte se do přípravy!
Ingredience
- 1 polévková lžíce kravského mléka
- 200 g kondenzovaného mléka
- 50 g másla
- 1 polévková lžíce cukru krystal
- 2 polévkové lžíce pšeničné mouky
Postup
- Do mléka přidejte cukr a mouku. Důkladně prošlehejte metličkou, dokud nezmizí hrudky.
- Mléko vložte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Během vaření mléko neustále míchejte, aby se nepřipálilo.
- Do horké mléčné směsi nalijte kondenzované mléko a přidejte změklé máslo. Šlehejte mixérem, dokud nebude směs měkká a vzdušná.
- Po vychladnutí je pudink z másla a kondenzovaného mléka hotový a lze jej použít na domácí dezert nebo si na něm pochutnat jen tak.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě