E-shop vánoční osvětlení

Rychlý vaječný likér ze Salka

12. 9. 2025

Kondenzované mléko má v kuchyni řadu rozmanitých využití, jedním z nich je i příprava domácího vaječného likéru.

Ingredience:

  • 5 žloutků
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka Salko (cca 400 g)
  • 500 ml rumu
  • 5 PL cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup:

  1. Žloutky s oběma druhy cukry důkladně vyšlehejte do pěny.
  2. Přidejte Salko a pokračujte ve šlehání.
  3. Poté pomalu přidejte do hladké směsi rum, který opět zašlehejte.
  4. Vaječný likér přelijte do skleněné lahve a uložte do ledničky.
Vaječný likér připravený ze salka.
zdroj: gingerwithspice.com

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.5 / 5 (17 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *