E-shop vánoční osvětlení

Škaredé rohlíčky po pařížsku

12. 9. 2025

Zatímco název pařížské rohlíčky znají všichni, ne mnoho lidí ví, že se jim říká i jinak – škaredé rohlíčky. Proč? O tom můžeme jen spekulovat.   

Ingredience:

Těsto

  • 200 g moučkového cukru
  • 200 mletých vlašských ořechů
  • 30 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli

Krém

  • 300 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 200 g hořké čokolády
  • 50 g kakaového prášku
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 200 g cukru krupice

Poleva

  • 200 g čokolády na vaření
  • 70 g kokosového oleje

Postup:

  1. V míse důkladně promíchejte ořechy s moukou, cukrem, solí a vejcem.
  2. Vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem vytvořte rohlíčky.
  3. Vložte do trouby předehřáté na 160°C přibližně 20 minut.
  4. Nechte vychladnout a v mezidobě si připravte krém.
  5. Žloutky a vejce vyšlehejte v mixéru.
  6. V hrnci rozpusťte vodu s cukrem a přiveďte k varu.
  7. Když směs začne houstnout, nalijte ji na rozšlehaná vejce a opatrně pokračujte ve šlehání.
  8. Vyšlehejte do podoby lehké pěny.
  9. Přidejte na kousky nakrájené máslo, rozpuštěnou čokoládu, ne horkou, a kakao.
  10. Vymíchejte do podoby hladkého krému, kterým naplňte cukrářský sáček.
  11. Ozdobte krémem upečené základy rohlíčků a nechte ztuhnout v ledničce.
  12. V mezidobě rozpusťte ve vodní lázni čokoládu s kokosovým olejem.
Zahnuté rohlíčky s čokoládovým krémem.
zdroj: kuchynalidla.sk

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.7 / 5 (32 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *