Škaredé rohlíčky po pařížsku
12. 9. 2025
Zatímco název pařížské rohlíčky znají všichni, ne mnoho lidí ví, že se jim říká i jinak – škaredé rohlíčky. Proč? O tom můžeme jen spekulovat.
Ingredience:
Těsto
- 200 g moučkového cukru
- 200 mletých vlašských ořechů
- 30 g hladké mouky
- 2 vejce
- špetka soli
Krém
- 300 g másla
- 200 g cukru krupice
- 200 g hořké čokolády
- 50 g kakaového prášku
- 1 vejce
- 3 žloutky
- 200 g cukru krupice
Poleva
- 200 g čokolády na vaření
- 70 g kokosového oleje
Postup:
- V míse důkladně promíchejte ořechy s moukou, cukrem, solí a vejcem.
- Vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem vytvořte rohlíčky.
- Vložte do trouby předehřáté na 160°C přibližně 20 minut.
- Nechte vychladnout a v mezidobě si připravte krém.
- Žloutky a vejce vyšlehejte v mixéru.
- V hrnci rozpusťte vodu s cukrem a přiveďte k varu.
- Když směs začne houstnout, nalijte ji na rozšlehaná vejce a opatrně pokračujte ve šlehání.
- Vyšlehejte do podoby lehké pěny.
- Přidejte na kousky nakrájené máslo, rozpuštěnou čokoládu, ne horkou, a kakao.
- Vymíchejte do podoby hladkého krému, kterým naplňte cukrářský sáček.
- Ozdobte krémem upečené základy rohlíčků a nechte ztuhnout v ledničce.
- V mezidobě rozpusťte ve vodní lázni čokoládu s kokosovým olejem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup