E-shop vánoční osvětlení

Skořicové pusinky s ovocem

12. 9. 2025

Luxusní pusinky ochucené mletou skořicí mají krásně bohatou, hřejivou chuť, tolik typickou pro vánoční časy. Můžete si je připravit v libovolné velikosti a ozdobit čerstvým ovocem dle chuti. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 325 g moučkového cukru
  • 5 bílků ze středně velkých vajec
  • 1 a ½ lžičky mleté skořice
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • libovolně pomeranče a bobulovité ovoce na ozdobu

Postup

  • Troubu předehřejte na 190 ºC a vyložte dva plechy pečícím papírem.
  • Nasypte cukr do hlubokého pekáčku a zahřívejte v troubě 10 minut. 
  • Vyjměte z trouby a snižte teplotu na 140 stupňů Celsia.
  • Šlehejte bílky na vysokou rychlost v míse stolního mixéru, dokud nebudou husté a pěnivé. 
  • Za stále běžícího mixéru přidávejte po jedné lžíci horký cukr a pokračujte ve šlehání po dobu 5-7 minut.
  • Jakmile přidáte všechen cukr, přidejte skořici a krátce prošlehejte. 
  • Směs by měla být hladká, lesklá a měla by mít dvojnásobný objem. 
  • Na každý plech naneste 6 – 8 kopečků pusinek a pečte 1 hodinu.
  • Pusinky jsou hotové, když jdou snadno zvednout z pečícího papíru. 
  • Před vyjmutím z trouby je nechte 30 minut vychladnout v troubě.
  • Hotové pusinky ozdobte lehce našlehanou smetanou, čerstvým ovocem dle výběr a špetkou skořice.
Sněhové pusinky ochucené mletou skořicí a ozdobené čerstvým ovocem.
www.carrotandcrumb.com

Chcete letos překvapit svou rodinu něčím novým na vánočním stole? Naservírujte jim bílkovou roládu podle jednoho z našich úžasných receptů!

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.6 / 5 (23 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *