Škvarkové slané pečivo
12. 9. 2025
Máte už dost sladkostí? Vyměňte na chvíli, všudypřítomnou, sladkou chuť za výborný slaný škvarkový chléb!
Vyzkoušejte náš jednoduchý a rychlý recept.
- 2 šálky kukuřičné mouky
- 1 šálek vepřových škvarků
- 1 šálek podmáslí
- 2 vejce
- 2 lžíce sádla
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Dejte sádlo na pánev a nechte jej rozpustit.
- Mezi tím, co se sádlo rozpouští, smíchejte v misce kukuřičnou mouku s vejci a podmáslím.
- Míchejte, dokud se všechny ingredience nepropojí. Podle potřeby přidejte více podmáslí, abyste vytvořili jemné těsto.
- Do těsta přidejte škvarky a dobře promíchejte.
- Do těsta přimíchejte rozpuštěné sádlo z pánve a znovu dobře promíchejte.
- Celé těsto nyní vložte do horké pánve a rovnoměrně jej rozložte.
- Celou pánev vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut, dokud těsto nahoře lehce nezhnědne.
- Pánev následně vyjměte z trouby a nožem projeďte kolem okrajů chleba, abyste jej uvolnili.
- Chléb vyklopte na talíř a potřete jej trochou másla.
- Vaše škvarkové slané pečivo je hotovo. Nechte si chutnat!

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě