E-shop vánoční osvětlení

Škvarkové slané pečivo

12. 9. 2025

Máte už dost sladkostí? Vyměňte na chvíli, všudypřítomnou, sladkou chuť za výborný slaný škvarkový chléb!

Vyzkoušejte náš jednoduchý a rychlý recept.

  • 2 šálky kukuřičné mouky
  • 1 šálek vepřových škvarků
  • 1 šálek podmáslí
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sádla
  • Předehřejte troubu na 230 °C. 
  • Dejte sádlo na pánev a nechte jej rozpustit. 
  • Mezi tím, co se sádlo rozpouští, smíchejte v misce kukuřičnou mouku s vejci a podmáslím.
  • Míchejte, dokud se všechny ingredience nepropojí. Podle potřeby přidejte více podmáslí, abyste vytvořili jemné těsto. 
  • Do těsta přidejte škvarky a dobře promíchejte. 
  • Do těsta přimíchejte rozpuštěné sádlo z pánve a znovu dobře promíchejte. 
  • Celé těsto nyní vložte do horké pánve a rovnoměrně jej rozložte. 
  • Celou pánev vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut, dokud těsto nahoře lehce nezhnědne. 
  • Pánev následně vyjměte z trouby a nožem projeďte kolem okrajů chleba, abyste jej uvolnili. 
  • Chléb vyklopte na talíř a potřete jej trochou másla. 
  • Vaše škvarkové slané pečivo je hotovo. Nechte si chutnat!

Škvarkové slané pečivo z kukuřičné mouky.
zdroj: tasteofsouthern.com

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.2 / 5 (22 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *