E-shop vánoční osvětlení

Sněhové koule plněné čokoládou

12. 9. 2025

Vánoční cukroví nemusí být plněno krémem, stačí i obyčejná čokoláda.

Budete potřebovat:

  • 115 g másla
  • 30 g cukru
  • 5 ml vanilkového extraktu
  • trochu soli
  • 125 g hladké mouky
  • 100 g pekanových ořechů
  • 120 g čokolády
  • 120 g cukru moučka

Postup přípravy:

  • Ze všeho nejdřív si čokoládu spolu s pekanovými ořechy najemno nastrouhejte nebo pomelte.
  • Ve velké misce smíchejte máslo pokojové teploty spolu s cukrem, aby vznikla lehká krémová hmota.
  • Přidejte sůl a vanilkový extrakt a pokračujte v míchání až do doby, než se spojí.
  • Začněte postupně přidávat mouku spolu s oříšky.
  • Z celé směsi vytvořte tuhé těsto, které vložte na 30 minut do lednice.
  • Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů a plechy vyložte pečícím papírem.
  • Vezměte si kousek těsta, do kterého vložte kousek čokolády a zabalte ta, aby čokoláda byla uvnitř.
  • Cukroví pokládejte na plech a pečte při teplotě 180 stupňů asi 12-13 minut.
  • Jakmile jsou bochánky hotové, nechte je asi 5 minut vychladnout.
  • Do misky nasypte půl šálku cukru moučka a v něm bochánky obalte.
  • Nakonec je nechte zcela vychladnout a poté je uložte na chladné a tmavé místo.
sněhové koule plněné čokoládou na talíři
Zdroj foto: http://www.midcenturymenu.com

Už se těšíte na tác plný vánočního cukroví? Nebo dáte přednost cukroví, které není tak sladké – například recept na škvarkové vánoční cukroví?

Autor článku Michaela Romanová

Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci. Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo třeba s kytarou k ohni a k dobrému jídlu.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.8 / 5 (29 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *