Sněhové koule plněné čokoládou
12. 9. 2025
Vánoční cukroví nemusí být plněno krémem, stačí i obyčejná čokoláda.
Budete potřebovat:
- 115 g másla
- 30 g cukru
- 5 ml vanilkového extraktu
- trochu soli
- 125 g hladké mouky
- 100 g pekanových ořechů
- 120 g čokolády
- 120 g cukru moučka
Postup přípravy:
- Ze všeho nejdřív si čokoládu spolu s pekanovými ořechy najemno nastrouhejte nebo pomelte.
- Ve velké misce smíchejte máslo pokojové teploty spolu s cukrem, aby vznikla lehká krémová hmota.
- Přidejte sůl a vanilkový extrakt a pokračujte v míchání až do doby, než se spojí.
- Začněte postupně přidávat mouku spolu s oříšky.
- Z celé směsi vytvořte tuhé těsto, které vložte na 30 minut do lednice.
- Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů a plechy vyložte pečícím papírem.
- Vezměte si kousek těsta, do kterého vložte kousek čokolády a zabalte ta, aby čokoláda byla uvnitř.
- Cukroví pokládejte na plech a pečte při teplotě 180 stupňů asi 12-13 minut.
- Jakmile jsou bochánky hotové, nechte je asi 5 minut vychladnout.
- Do misky nasypte půl šálku cukru moučka a v něm bochánky obalte.
- Nakonec je nechte zcela vychladnout a poté je uložte na chladné a tmavé místo.

Už se těšíte na tác plný vánočního cukroví? Nebo dáte přednost cukroví, které není tak sladké – například recept na škvarkové vánoční cukroví?
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup