Špaldové cukroví s kokosovým krémem
12. 9. 2025
Taky každý rok hledáte nějaké nové vánoční recepty?
Vyzkoušejte netradiční linecké cukroví ze špaldové mouky, jehož chuť podtrhuje kokosový krém s kakaem.
Budete potřebovat:
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 200 g másla
- 80 g rýžového sirupu
- 20 g kakaa
- citronovou kůru
Krém:
- 200 ml kokosového krému
- 30 g mandlové moučky
- 15 g kakaa
- 2 lžíce javorového sirupu
Postup přípravy:
- Nejdříve prosijte špaldovou mouku spolu s kakaem.
- Poté přidejte rýžový sirup, lžičku citronové kůry a změklé máslo – nejlépe při pokojové teplotě.
- Vytvořte tužší těsto – nehnětejte těsto moc dlouho.
- Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň 3 hodiny odpočinout v lednici.
- Mezitím si připravte krém.
- Kokosový krém otevřte a vyjměte tuhou část.
- Přidejte kakao, sirup a utřete.
- Posléze vmíchejte mandlovou moučku – na jemno umleté mandle.
- Hotový krém vložte do lednice.
- Těsto rozdělte na několik částí a z každé části vyválejte plát silný asi 3 milimetry.
- Vykrajujte tvary, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Nezapomínejte na horní díl cukroví – vykrojte kolečko, aby vynikl krém (stejně jako u klasického lineckého cukroví s džemem).
- Plech vložte do předem vyhřáté trouby a pečte při teplotě 160 stupňů asi 10 – 15 minut.
- Upečené linecké cukroví nechte vychladnout a kousky k sobě slepte krémem.
- Hotové cukroví skladujte v lednici.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě