Stříkané pařížské rohlíčky
12. 9. 2025
Pro přípravu této lahůdky je potřeba cukrářský sáček nebo zdobítko. Při práci s těstem i krémem musíte pracovat rychle.
Ingredience:
Těsto
- 300 g moučkového cukru
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 50 g hladké mouky
- 4 bílky
Krém
- 200 g cukru krupice
- 250 g másla
- 50 g čokolády na vaření
- 4 žloutky
- 2 vejce
- 2 PL kakaového prášku
Poleva
- 300 g čokolády na vaření
- 70 g másla
Postup:
- Nejprve v hrnci s pomocí metličky lehce vyšlehejte bílky s cukrem.
- Následně pokračujte ve šlehání za pomoci ručního šlehače nad parou.
- Když vytvoříte tuhý sníh, směs odstavte a vmíchejte mleté ořechy.
- Těstem na pařížské rohlíčky následně naplňte cukrářský sáček a na plech s pečicím papírem vytvořte rohlíčky.
- Vložte do trouby předehřáté na 140°C a sušte přibližně 25 minut dozlatova.
- Po upečení nechte rohlíčky zcela vychladnout, v mezidobě si připravte náplň.
- Na mírném ohni společně vyšlehejte žloutky, vejce, cukr a kakao.
- Do směsi následně přidejte rozpuštěnou čokoládu na vaření a lehce vyšlehejte.
- Směs nechte vychladnout a poté do ní přidejte máslo vyšlehané do krémové podoby.
- S pomocí cukrářského sáčku nastříkejte krém na rohlíčky a dejte ztuhnout do ledničky.
- Následně pařížské rohlíčky namočte v čokoládě rozpuštěné s máslem a opět nechte ztuhnout.

Pokud vám chutnají pařížské rohlíčky, jistě si zamilujte i išelské dortíčky. Vyzkoušejte je s pomocí našich receptů na išelské vánoční cukroví
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě