E-shop vánoční osvětlení

Svatomartinské rohlíčky nekynuté s tvarohem a ořechy

12. 9. 2025

Kromě šlehačky nebo zakysané smetany můžete pro odlehčení a zvláčnění přidat do těsta také tvaroh. V tom případě vás jistě potěší tento hrníčkový recept.

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 250 g tvarohu
  • 60 g cukru
  • 1 vejce + 1 bílek
  • 4 PL rostlinného oleje
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • moučkový cukr na posypání

Ořechová náplň

  • 220 g mletých vlašských ořechů
  • 130 g cukru moučka
  • 1 bílek
  • 1-2 PL rumu
  • 1 čajová lžička skořice

Postup:

  1. Nejprve si připravte ořechovou nádivku.
  2. V míse smíchejte mleté ořechy a moučkový cukr, poté přidejte bílek, rum a skořici.
  3. Následně v jiné míse smíchejte prosetou mouku s cukrem a práškem do pečiva.
  4. Přidejte tvaroh, vejce a olej.
  5. Důkladně promíchejte a vypracujte do podoby těsta.
  6. Následně těsto rozdělte na dvě stejně velké části.
  7. Každou část poté rozválejte na kruh o tloušťce asi 4 mm a rozdělte na osm výsečí.
  8. Do každého trojúhelníku vložte lžíci nebo dvě ořechové náplně.
  9. Zaviňte do podoby rohlíčku.
  10. Martinské rohlíčky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  11. Předehřejte si troubu na 170°C.
  12. Rohlíčky potřete bílkem a pečte dozlatova 25-30 minut.
  13. Ještě teplé posypejte moučkovým cukrem.
Svatomartinské rohlíky z tvarohu.
zdroj: thespruceeats.com

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.5 / 5 (31 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *