Trdelník podle Ládi Hrušky
12. 9. 2025
Jeho vychytávky stojí za to. Jsou jednoduché a zvládne je každý. Opět si vystačíme s klasickými zavařovačkami.
INGREDIENCE
- 3 vejce
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 a ¾ hrnku polohrubé mouky
- 4 lžíce cukru moučky
- ¾ Hery nebo másla
- 1 a ½ čerstvého droždí
- 1 a ½ hrnku teplého mléka
- skořice
- cukr
POSTUP
- Do mléka si rozdrobíme kvásek, přidáme lžičku cukru a necháme jej vzejít.
- Mouky smícháme s máslem, žloutky, zbytkem cukru a přidáme mléko s kváskem.
- Důkladně vypracujeme těsto a necháme kynou alespoň půl hodiny.
- Hotové těsto vyválíme do tenka, nakrájíme na tenké pláty.
- Jednotlivé pláty motáme na tukem namazané sklenice.
- Potřeme bílkem a obalíme v cukru smíchaném se skořicí.
- Pečeme při 180°C asi 10 minut.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup