Tvarohové kokosky
12. 9. 2025
Tradiční kokosky prostě zbožňujeme, zvlášť když se na ně mrskne trochu marmelády na spodní stranu a přilepí se na základnu z lineckého kolečka. To je klasika.
Tato varianta je chuťově jiná, ale věřím, že si je zamilujete.
Co budete potřebovat?
- 210 g strouhaného kokosu
- 70 g měkkého tvarohu v kostce (ne vaničku)
- 4 vaječné bílky
- 1 sáček vanilkového cukru
- Špetka soli
- 110 g cukru krupice
Postup:
- Bílky se špetkou soli dejte do mísy a vyšlehejte z nich tuhý sníh.
- Správná konzistence je taková, že když otočíte mísu dnem vzhůru, sníh v ní drží.
- Do jiné mísy dejte tvaroh, krupicový i vanilkový cukr, kokos a důkladně promíchejte.
- Postupně začněte po jednotlivých lžících přidávat do tvarohové směsi tuhý sníh a jen zlehka promíchávejte, co nejopatrněji.
- Připravte si plech s pečícím papírem a lžičkou dávejte na plech malé hromádky, které tvarujeme jako kokosky.
- Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte dorůžova. Po upečení nechte kokosky vychladnout.
Ideální je, když je vychladíte v ledničce a potom podáváte ke kávičce nebo jen tak na zakousnutí třeba po štědrovečerní večeři.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě