E-shop vánoční osvětlení

5 neodolatelných receptů na rohlíčky s tvarohem, které se vám budou v ústech jen rozplývat

25. 7. 2024

Tvarohové mohou být nejen buchty.

Přesvědčte se o tom s našimi recepty na tvarohové rohlíčky.

Jsou jemné, křehké a nadýchané.

Tvaroh můžete přidat do těsta nebo z něj vytvořit tradiční náplň.

Skvěle chutnají ke kávě, čaji nebo jen tak.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, nebudete litovat.

Několik pravidel pro přípravu tvarohových rohlíčků

Pokud chcete, abyste s výsledkem vašeho pečení byli spokojeni, vyplatí se vám dodržet několik následujících pravidel. Recepty na tvarohové rohlíčky mohou být velmi rozmanité, ale většinu těchto zásad je možné aplikovat vždy.

  • Jaký tvaroh použít? Obecně platí, že byste se měli vyhnout odtučněným variantám tvarohu. Pokud tvaroh přidáváte do těsta, bude se vám lépe pracovat s tím jemnějším ve vaničce, naopak do náplně se doporučuje klasický tvaroh v kostce.

  • Mouku používejte buď hladkou, nebo hladkou a polohrubou dohromady. Tvarohové rohlíčky pouze z hladké mouky budou o něco jemnější.

  • Cukr používejte jemný krupicový.

  • Jak mouku, tak cukr a případně i další sypké ingredience před použitím prosejte.

  • Používejte pravé máslo, nikoli jeho náhražky, vhodné je máslo pře použitím rozpustit.

  • Kynuté těsto je nutné důkladně vypracovat ručně či za pomoci kuchyňského robota.

  • Nebojte se přidat do těsta špetku soli, dodá mu lepší chuť. Jen dejte pozor, aby se sůl nedostala do kvásku.

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.3 / 5 (58 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *