E-shop vánoční osvětlení

Tvarohový krém ze Salka

12. 9. 2025

Tento recept je nejen oblíbeným u tvůrců dortů, ale také u všech, kteří milují tvaroh a jen tak si občas rádi pochutnají na sladké dobrotě. 

Postupujte podle jednoduchého návodu a ohromte své hosty něčím jedinečným!

Ingredience 

  • 300 g tvarohu
  • 150 g kondenzovaného mléka 
  • 200 ml 33% smetany

Postup

  • Potřebné množství tvarohu vložte do hluboké nádoby a ponorným mixérem a rozmixujte do hladké konzistence.
  • Otevřete plechovku kondenzovaného mléka. A postupně, doslova po lžících, přidávejte do tvarohu a nadále šlehejte ponorným mixérem do hladka.
  • V samostatné hluboké nádobě vyšlehejte, pomocí mixéru, potřebné množství smetany do nadýchané hustoty a poté ji postupně přidávejte k dříve získané směsi.
  • Důkladně promíchejte lžící nebo silikonovou stěrkou.
  • Poté, pomocí mixéru, vyšlehejte do hladka.
  • Nádobu s hotovým krémem z tvarohu, smetany a kondenzovaného mléka zakryjte potravinovou fólií, dejte do lednice, aby se zcela zchladil a stabilizoval, asi na hodinu a půl. Můžete použít dle libosti.
Sklenice s krémem z tvarohu a Salka
zdroj: taste.htgetrid.com

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.7 / 5 (18 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *