Tvarohový krém ze Salka
12. 9. 2025
Tento recept je nejen oblíbeným u tvůrců dortů, ale také u všech, kteří milují tvaroh a jen tak si občas rádi pochutnají na sladké dobrotě.
Postupujte podle jednoduchého návodu a ohromte své hosty něčím jedinečným!
Ingredience
- 300 g tvarohu
- 150 g kondenzovaného mléka
- 200 ml 33% smetany
Postup
- Potřebné množství tvarohu vložte do hluboké nádoby a ponorným mixérem a rozmixujte do hladké konzistence.
- Otevřete plechovku kondenzovaného mléka. A postupně, doslova po lžících, přidávejte do tvarohu a nadále šlehejte ponorným mixérem do hladka.
- V samostatné hluboké nádobě vyšlehejte, pomocí mixéru, potřebné množství smetany do nadýchané hustoty a poté ji postupně přidávejte k dříve získané směsi.
- Důkladně promíchejte lžící nebo silikonovou stěrkou.
- Poté, pomocí mixéru, vyšlehejte do hladka.
- Nádobu s hotovým krémem z tvarohu, smetany a kondenzovaného mléka zakryjte potravinovou fólií, dejte do lednice, aby se zcela zchladil a stabilizoval, asi na hodinu a půl. Můžete použít dle libosti.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě