Vánoční cukroví z bílé čokolády
12. 9. 2025
Čokoládové cukroví nemusí být jen tmavé. Použijte bílou čokoládu, která váš vánoční stůl rozzáří a rozveselí.
Ingredience
- 1 a ¼ šálku mouky
- ½ šálku nesoleného másla (v pokojové teplotě)
- ¾ šálku nasekané bílé čokolády
- ½ šálku rozdrcených sušenek
- 1 špetka soli
- ¼ lžičky jedlé sody
- 1 špetka prášku do pečiva
- ½ šálku + ½ lžíce cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ¼ lžičky máty peprné
Postup
- Mouku, sodu, prášek do pečiva a sůl vyšlehejte.
- Máslo a cukr vyšlehejte zvlášť, dokud nebude směs nadýchaná.
- Zatímco mixujete, přidejte vejce a vanilkový extrakt s mátou.
- Pomalu přidávejte směs s moukou a kousky bílé čokolády s rozdrcenými sušenkami (nějaké si nechte bokem na závěrečné obalování). Vše pořádně promíchejte, dokud se ingredience nespojí.
- Jakmile je těsto hotové, rozehřejte si troubu na 180 °C a z těsta začněte tvarovat malé kuličky o velikosti polévkové lžíce.
- Kuličky obalujte ve směsi sušenek, které jste si dali na začátku bokem a umisťujte je na plech, vyložený pečícím papírem.
- Mezi kuličkami dodržujte rozestupy asi 3 cm, protože se z nich při pečení stanou placičky.
- Cukroví pečte 6–7 minut. Poté jej nechte vychladnout a podávejte.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě