Vánoční cukroví z datlové pasty

12. 9. 2025

Datlová pasta, chcete-li, datlová hmota, slouží v cukroví jako náhražka cukru. 

Chcete-li si tedy pochutnat na dobrém a zdravém cukroví bez cukru, jste na správné adrese!

Ingredience

  • 1 a ¼ šálku jemně mleté mandlové mouky
  • ¼ šálku ovesné mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky mořské soli
  • ½ šálku krémového mandlového másla
  • ½ šálku javorového sirupu
  • 5 lžic jablečného moštu
  • ½ šálku čokoládových lupínků
  • ½ šálku nasekaných pekanových ořechů (nemusí být, záleží na vaší chuti)

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 °C. 
  • Zatímco se trouba zahřívá, smíchejte v misce mouku, sodu a sůl. Vše dobře promíchejte. Použijte raději mixér, abyste odstranili případné hrudky a vše se pořádně propojilo. 
  • Uprostřed směsi udělejte jamku a přidejte do ní mandlové máslo, javorový sirup a jablečný mošt.
  • Vše dobře promíchejte a přidejte čokoládové lupínky a pekanové ořechy. Znovu promíchejte. 
  • Na plech dejte pečící papír a na něj, pomocí lžičky, malé hrudky připraveného těsta. 
  • Pečte do zlatova, asi 15–17 minut.

Vánoční cukroví z datlové pasty, ve tvaru kulatých sušenek, s mlékem.
zdroj: veggiesdontbite.com

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.6 / 5 (101 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *