E-shop vánoční osvětlení

Vánoční rohlíčky s ořechovou náplní

12. 9. 2025

Ne, ne toto nejsou tradiční svatomartinské rohlíčky, ale jsou stejně skvělé! Jedná se o dokonalé maďarské vánoční cukroví z vlašských ořechů se sladkou náplní uvnitř lahodného těsta! Posypané moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem!

Co budeme potřebovat

Na těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1 lžička citronové kůry
  • 160 g zakysané smetany
  • špetka soli

Na náplň

  • 60 ml plnotučného mléka
  • 60 g moučkového cukru
  • 150 g jemně mletých vlašských ořechů
  • citronová kůra z půlky citronu
  • 180 g moučkového cukru smíchaného s vanilkovým cukrem (na posyp)

Postup

  • Ve velké míse promíchejte mouku, špetku soli s nakrájeným máslem, dokud nebude směs drobivá.
  • Přidejte jednu lžičku citronové kůry a zakysanou smetanu a hněťte, dokud se nespojí v pěkné měkké těsto.
  • Zakryjte těsto plastovým obalem a nechte 20 minut odpočívat.
  • V hrnci přiveďte k varu mléko, přidejte moučkový cukr, ořechy a kůru z půlky citronu, dobře promíchejte.
  • Nechte úplně vychladnout.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Plech na pečení vyložte pečícím papírem.
  • Na pomoučeném povrchu těsto rozválejte.
  • Vykrajovátkem na cukroví o průměru 7 cm vykrájejte kolečka.
  • Na každé kolečko dejte jednu lžičku ořechové náplně.
  • Jemně srolujte a vytvarujte tvar půlměsíce (rohlíčku)
  • Pečte asi 25 minut.
  • I hned po upečení je obalte ve směsi cukrů.
Cukrem posypané rohlíčky naplněné ořechovou náplní.
Zdroj: budapestcookingclass.com

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.8 / 5 (32 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *