Vánoční sněhové makronky
12. 9. 2025
Tato pochoutka původem z Francie si u nás získala mnoho fanoušků a tak není divu, že se dostala i na sváteční stůl a patří mezi stálici vánočních trendů.
Ingredience:
- 140 g pistácií
- 250 g moučkového cukru
- 2 bílky
- 100 g nízkotučného krémového sýru typu Philadelphia
- 25 g 70% čokolády
Postup:
- Rozemelte pistácie najemno a smíchejte je s 200 gramy moučkového cukru.
- Bílky vyšlehejte dotuha a přimíchejte zbytek cukru (50 g).
- Tvořte malá kolečka na plech s pečícím papírem, můžete je rovnat navlhčeným prstem.
- Nechte zhruba 30 minut zaschnout, poté pečte 12-15 minut na 160 °C.
- Mezitím si připravte krém. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a smíchejte s krémovým sýrem. Nechte vychladnout v ledničce.
- Hotové makronky rovněž nechte vychladnout a kolečka poté slepte připraveným krémem.

Pro různé barevné kombinace přidejte potravinářské barvivo podle svého vkusu.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě