Vánoční sněhové pusinky s čokoládou
12. 9. 2025
Pusinky z bílků jsou samy o sobě dokonalým cukrovím, které je těžké nemilovat. Zkuste do nich navíc přidat hořkou čokoládu, která je povýší ještě o další level výše! Pusinky totiž budou lehoučké a vzdušné, ale čokoláda jim dodá tu správnou dekadenci.
Co budete potřebovat:
- 3 bílky
- 1/2 šálku cukru
- 1/4 lžičky vinného kamene
- 1 lžička mandlového nebo vanilkového extraktu
- 1/4 šálku hořké čokolády
Postup:
- Předehřejte troubu na 110 stupňů Celsia.
- Plech vyložte pečícím papírem.
- Ve stolním mixéru s nástavcem na šlehání (můžete použít i ruční mixér) šlehejte bílky na střední rychlost, dokud nezpění.
- Přidejte vinný kámen a zvyšte rychlost na vysokou.
- Postupně po 1-2 polévkových lžících přidávejte cukr a z bílků ušlehejte tuhý sníh lesklého vzhledu.
- Přidejte extrakt a šlehejte ještě jednu minutu, aby byl všechen cukr a extrakt zapracován.
- Nabírejte vyšlehané bílky po plných polévkových lžících na plech ve vzdálenosti cca 2,5 cm od sebe.
- Čokoládu ohřívejte v mikrovlnné troubě ve 30 sekundových intervalech, dokud se úplně nerozpustí.
- Na každou pusinku naneste malý kopeček čokolády a pomocí párátka čokoládu do pusinky vmíchejte.
- Pečeme při 100 stupních Celsia 1 hodinu.
- Nechte zcela vychladnout na plechu a poté pusinky opatrně sloupněte z pečícího papíru.
- Ve vzduchotěsné nádobě vydrží 3 – 4 dny.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup