Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
12. 9. 2025
Tyto veganské mandlové rohlíčky s marcipánem neobsahují žádnou mouku, takže si je mohou užít i celiaci. Uvnitř jsou dokonale měkké, zvenčí pro změnu úžasně křupavé a jako bonus se snadno připravují. Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- 100 g mletých mandlí
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička skořice
- 200 g marcipánové pasty s vysokým obsahem mandlí
- 3 lžíce mandlového mléka
Na polevu:
- 100 g tenkých mandlových plátků
- 100 g veganské čokolády dle libosti
- 1 lžička kokosového oleje
Postup
- V míse prošlehejte mleté mandle, moučkový cukr a skořici.
- Marcipánovou pastu natrhejte na malé kousky (nebo nastrouhejte na kuchyňským struhadle) a přidejte do mísy se suchými ingrediencemi.
- Poté přidejte mandlové mléko a vše uhněťte v těsto.
- Z těsta vytvarujte disk, který pevně zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice (nebo přes noc, pokud těsto připravujete předem).
- Po vychladnutí předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem.
- Rozbalte těsto a mokrýma rukama z něj vytvarujte 8 – 10 půlměsíců (podle požadované velikosti).
- Půlměsíce obalte v mandlových plátcích a položte na připravený plech.
- Pečte asi 15-20 minut (menší jsou hotové dříve).
- Poté cukroví vyjměte a nechte zcela vychladnout.
- Čokoládu s kokosovým olejem pomalu rozpusťte ve vodní lázni.
- Do čokoládové směsi ponořte konce každého rohlíčku a položte na mřížku vyloženou kusem pečícího papíru.
- Užijte si to!

Podobné články
           
      
Masarykovo cukroví s rumem
           
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
           
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
           
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
           
      
Vánoční kešu rohlíčky
           
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
           
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě
           
      
Bezlepkové pařížské rohlíčky s čokoládovým krémem
           
      
 
        