Vinná klobása na černém pivě
12. 9. 2025
Suroviny:
- 600 g vinné klobásy
- slunečnicový olej
- 50 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
- 100 ml černého piva
- sůl
- mletý pepř
Postup:
- Vinnou klobásu rozdělte na čtyři části, srolujte do tvaru šneka, upevněte špejlemi a rychle je z obou stran osmažte na oleji.
- Poté je vložte do zapékací misky.
- Na pánvi několik minut opékejte nakrájenou slaninu a poté přidejte nakrájenou cibuli, utřený česnek a pivo. Přidejte sůl a pepř a nechte tekutinu ještě chvíli vařit, dokud nezačne houstnout.
- Směsí přelijte klobásy a pečte 15 minut při 180 °C v předehřáté troubě.
- Dobrou chuť!

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.