E-shop vánoční osvětlení

Vinná klobása na černém pivě

12. 9. 2025

Suroviny: 

  • 600 g vinné klobásy
  • slunečnicový olej
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
  • 100 ml černého piva
  • sůl
  • mletý pepř

Postup: 

  1. Vinnou klobásu rozdělte na čtyři části, srolujte do tvaru šneka, upevněte špejlemi a rychle je z obou stran osmažte na oleji. 
  2. Poté je vložte do zapékací misky. 
  3. Na pánvi několik minut opékejte nakrájenou slaninu a poté přidejte nakrájenou cibuli, utřený česnek a pivo. Přidejte sůl a pepř a nechte tekutinu ještě chvíli vařit, dokud nezačne houstnout. 
  4. Směsí přelijte klobásy a pečte 15 minut při 180 °C v předehřáté troubě.
  5. Dobrou chuť!
Zdroj: stockfood.no

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.3 / 5 (26 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *