Vinná klobása na černém pivě
12. 9. 2025
Suroviny:
- 600 g vinné klobásy
 - slunečnicový olej
 - 50 g anglické slaniny
 - 2 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 100 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
 - 100 ml černého piva
 - sůl
 - mletý pepř
 
Postup:
- Vinnou klobásu rozdělte na čtyři části, srolujte do tvaru šneka, upevněte špejlemi a rychle je z obou stran osmažte na oleji.
 - Poté je vložte do zapékací misky.
 - Na pánvi několik minut opékejte nakrájenou slaninu a poté přidejte nakrájenou cibuli, utřený česnek a pivo. Přidejte sůl a pepř a nechte tekutinu ještě chvíli vařit, dokud nezačne houstnout.
 - Směsí přelijte klobásy a pečte 15 minut při 180 °C v předehřáté troubě.
 - Dobrou chuť!
 

Podobné články
          
      
Masarykovo cukroví s rumem
          
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
          
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
          
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
          
      
Vánoční kešu rohlíčky
          
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
          
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
          
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě