E-shop vánoční osvětlení

Recepty s vinnou klobásou patří mezi tradiční pokrmy sváteční tabule. Na jaké nejrůznější způsoby ji můžete připravovat?

25. 7. 2024

Vinná klobása, pokrm, který v dnešní době nechybí na řadě svátečních tabulích. 

Tento tradiční vánoční chod se v české kuchyni objevuje už od 19. století. 

Víte, proč se tento typ klobásy nejčastěji podává stočený do spirály? Je to z historického hlediska, kdy stočená vinná klobása symbolizovala slunovrat.



Pokud se o Štědrém dni chcete postit a vidět zlaté prasátko, ideální volbou je houbový kuba. Inspirujte se v článku čtyřmi recepty na lahodného kubu.

Vinnou klobásu můžete podávat kromě Štědrého dne také na 2. svátek vánoční, nejlépe s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší. 

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.6 / 5 (24 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *