Vinná klobása s glazovanými cibulkami
12. 9. 2025
Suroviny:
- 600 g vinné klobásy
 - 4 lžíce hladké mouky
 - 3 lžíce rostlinného oleje
 - 400 g šalotky
 - 75 g másla
 - 3 lžíce třtinového cukru
 - 100 ml balzamikového octa
 
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
 - Vinnou klobásu vytvarujte do tvaru šneka, pomocí špejle upevněte a poprašte moukou. Z obou stran je potřete olejem a vložte na plech.. Pečte zhruba 25 minut dozlatova.
 - Mezitím si připravte glazovanou šalotku.
 - Šalotku oloupejte a nakrájejte na poloviny. Smažte na rozehřátém másle v hluboké pánvi.
 - Když začne místy hnědnout, zasypte ji cukrem a nechte ho zkaramelizovat.
 - Rozpuštěný a zkaramelizovaný cukr podlijte balzamikem.
 - Hotové vinné klobásy s cibulkou můžete podávat s bramborovou kaší, dobrou chuť!
 

Podobné články
          
      
Masarykovo cukroví s rumem
          
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
          
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
          
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
          
      
Vánoční kešu rohlíčky
          
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
          
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
          
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě