E-shop vánoční osvětlení

Vinná klobása s glazovanými cibulkami

12. 9. 2025

Suroviny: 

  • 600 g vinné klobásy
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 400 g šalotky
  • 75 g másla
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 100 ml balzamikového octa

Postup: 

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. 
  2. Vinnou klobásu vytvarujte do tvaru šneka, pomocí špejle upevněte a poprašte moukou. Z obou stran je potřete olejem a vložte na plech.. Pečte zhruba 25 minut dozlatova.
  3. Mezitím si připravte glazovanou šalotku.
  4. Šalotku oloupejte a nakrájejte na poloviny. Smažte na rozehřátém másle v hluboké pánvi.
  5. Když začne místy hnědnout, zasypte ji cukrem a nechte ho zkaramelizovat. 
  6. Rozpuštěný a zkaramelizovaný cukr podlijte balzamikem. 
  7. Hotové vinné klobásy s cibulkou můžete podávat s bramborovou kaší, dobrou chuť!
Glazovaná cibulka s balzamikem na talíři
Zdroj: taste.com

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.4 / 5 (19 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *