E-shop vánoční osvětlení

Vinná klobása s jablky a cibulí

12. 9. 2025

Suroviny: 

  • 400 gramů vinné klobásy
  • 4 cibule
  • 5 jablek
  • 2 lžíce sádla
  • třtinový cukr
  • balzamikový ocet
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • mletý pepř

Postup:

  1. Vinnou klobásu rozdělte na čtyři stejně dlouhé díly, stočte do spirály a zajistěte dvěma špejlemi, které umístíte do kříže.
  2. Následně si oloupejte připravené cibule, rozkrojte je na poloviny a poté je nakrájejte na půl centimetru silné klínky. Jablka si omyjte, rozkrojte na čtvrtiny a poté je rozkrojte na menší půlměsíčky. 
  3. Troubu si rozehřejte na 180 °C.
  4. Ve větší pánvi si na střední teplotu rozpalte lžíci sádla. Následně každou vinnou klobásu opečte dozlatova.
  5. Hotové klobásy vyjměte ji a do uvolněné pánve přidejte ještě lžíci sádla, cibuli, trochu ji osolte a opepřete a následně přidejte čerstvý tymián. Na vyšší teplotu vše opékejte zhruba po dobu 8–10 minut.
  6. K opečené cibuli přidejte 1 lžíci třtinového cukru, 3 lžíce balzamikového octa a vše promíchejte. Nakonec přisypte připravená, nakrájená jablka. Zlehka je ve směsi promíchejte.
  7. Směs pak vložte do pekáče a rozložte na ni vinné klobásy. Vložte do rozehřáté trouby.
  8. Pečte zhruba 10-15 minut. 
  9. Můžete podávat!
Pečená vinná klobása s jablky a cibulí
Zdroj: foodandwine.com

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.7 / 5 (35 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *