Vláčné florentýnky se smetanou a brusinkami
12. 9. 2025
Jak vidíte, receptů na marokánky je hned několik. Tento patří měkkému a vláčnému zpracování.
Ingredience:
- ⅔ hrnku moučkového cukru
- 2 lžíce hladké mouky
- ½ hrnku smetany ke šlehání
- ¼ hrnku nasekaných mandlí
- ¼ hrnku nasekaných nesolených arašíd
- hrst najemno nasekaných vlašských ořechů
- ¼ hrnku kandované pomerančové kůry
- ¼ hrnku sušených brusinek
- 2 lžičky másla
- 1 lžička medu
- 85 g tmavé čokolády
- 1 lžička ztuženého tuku
Postup:
- Do rendlíku si dáme smetanu smíchanou s cukrem a moukou.
- Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme do hustoty kaše.
- Přidáme nasekané ořechy, kandovanou kůru, med, brusinky, máslo a odstavíme.
- Necháme vychladnout.
- Pak na pečicím papíře tvoříme hrudky.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
- Po vychladnutí máčíme v čokoládové polevě.
- Polevu si uděláme na vodní lázní, kde rozpustíme nalámanou čokoládu s tukem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě