Výborné recepty na náplně do strojového cukroví

12. 9. 2025

Ingredience na kakaovou náplň:

  • 1 hrnek změklého másla
  • ½ hrnku cukru moučka
  • ½ hrnku kakaa
  • 3 lžíce mléka nebo smetany
  • ¼ lžičky soli
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Vyšlehejte si máslo do nadýchané pěny (trvá to asi 2 minuty).
  • Přidejte cukr, kakao, mléko, sůl a vanilku, šlehejte na nízké otáčky asi 30 sekund.
  • Pak zvyšte otáčky na maximum a šlehejte další minutu.
  • Pokud by náplň byla málo tuhá, přisypte více cukru a kakaa.
  • A můžete se pustit do spojování. Doporučujeme použít cukrářský sáček.

Ingredience na citronovou náplň:

Doporučujeme zkombinovat i s jiným citronovým cukrovím (třeba s makronky nebo citronovými kolečky).

  • 250 g změklého másla
  • 500 g moučkového cukru
  • citronová kůra z 5 citronů
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • trocha mléka

Postup:

  • Vyšlehejte máslo do nadýchané pěny.
  • Přisypte cukr a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Nakonec přidejte citronovou kůru a šťávu (po lžičkách), zamíchejte a je hotovo.

Ingredience na mandlovou náplň:

  • 4 hrnky cukru moučka
  • ½ hrnku rostlinného ztuženého tuku
  • ½ hrnku másla
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžička mandlového extraktu

Postup:

  • Máslo a tuk vyšlehejte do pěny (asi 2 minuty).
  • Přidejte mandlový extrakt, prošlehejte.
  • Po hrncích přidávejte prosatý cukr a šlehejte na nízké otáčky.
  • U poslední dávky cukru přilejte mléko a šlehejte, dokud není krém řádně prošlehaný.

Videonávod na mandlovou náplň:

Almond Buttercream Frosting Recipe - Wilton Recipe

Tak co, už se vám sbíhají sliny? Která náplň do cukroví vás zaujala? 

Ingredience na mléčnou čokoládovou polevu:

  • 2 lžíce rozpuštěného másla nebo oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce horké vody
  • 1 hrnek cukru moučky

Postup:

  • Všechny ingredience míchejte v míse, dokud se nevytvoří jemná hmota. Dle potřeby rozřeďte dodatečnou lžící (či dvěma) vody.

Ingredience na bílou čokoládovou polevu:

  • 125 g cukru moučka
  • 1 lžíce vanilkového pudinku
  • 65 g sušeného mléka
  • 125 g 100% ztuženého tuku
  • vanilkový cukr

Postup:

  • Nad parou necháme rozpustit tuk, přisypeme všechny sypké ingredience a mícháme do hladka.
na různé druhy cukroví fungují různé druhy polev
Zdroj: needpix.com

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.8 / 5 (55 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *