Žabí huby s povidly
12. 9. 2025
Překvapil vás mezi ingrediencemi ocet? Rozhodně ho nevynechávejte, skvěle napomáhá křehkosti těsta a díky malému množství ho v cukroví vůbec nepoznáte.
Ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 1 vejce
- 2 PL octa
- švestková povidla
Postup:
- V míse smíchejte mouku, máslo, vejce a ocet.
- Vypracujte do podoby těsta a nechte alespoň 10-15 minut odpočinout.
- Následně těsto vyválejte na plát o tloušťce přibližně půl centimetru.
- Pomocí většího kulatého vykrajovátka nebo hrníčkem vykrájejte kolečka.
- Do každého kolečka vložte plnou čajovou lžičku povidel.
- Opatrně kolečko přehněte napůl a prsty stlačte okraje.
- Odkládejte na plech s pečicím papírem.
- Vložte do trouby předehřáté na 180°C.
- Pečte asi 10-12 minut v závislosti na velikosti.
- Ještě teplé žabí huby posypejte moučkovým cukrem

Povidla můžete využít i v řadě receptů na důlkové cukroví. Inspirujte se!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě