Žabí huby z tvarohu
12. 9. 2025
Pokud máte slabost pro tvaroh, můžete ho použít do těsta i na náplň do tohoto cukroví.
Ingredience:
Těsto
- 200 g hladké mouky
- 200 g másla
- 200 g tvarohu
- 2 PL moučkového cukru
Tvarohová náplň
- 200 g tvarohu
- 50 g cukru
- 1 vejce
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
- 1/2 čajové lžičky skořice (volitelné)
- rozinky (volitelné)
Postup:
- V míse či kuchyňském robotu smíchejte máslo, mouku, cukr a tvaroh.
- Vypracujte do podoby hladkého těsta, zabalte ho do potravinové fólie a vložte alespoň na dvě hodiny do ledničky.
- Mezitím si připravte tvarohovou náplň.
- V míse důkladně smíchejte tvaroh, cukr, vejce a vanilkový cukr.
- Po uplynutí požadované doby těsto rozválejte na plát o tloušťce přibližně půl centimetru.
- Hrníčkem nebo kulatým vykrajovátkem vykrájejte kolečka.
- Do jedné poloviny těchto koleček vložte lžičku tvarohové náplně.
- Následně kolečko přeložte napůl a na okrajích jemně stiskněte, aby se žabí huby při pečení příliš zcela neotevřely.
- Odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20-25 minut.
- Po upečení posypejte moučkovým cukrem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě