Žabí tlamičky plněné mandlemi
12. 9. 2025
Ořechovou nádivku můžete velmi snadno nahradit též jemnější mandlovou náplní. Vyzkoušejte ji prostřednictvím tohoto receptu.
Ingredience:
Těsto
- 400 g hladké mouky
- 250 g másla
- 200 zakysané smetany
- 4 žloutky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Mandlová náplň
- 200 g plátků mandlí
- 250 g moučkového cukru
- 4 bílky
Postup:
- Do kuchyňského robota vložte změklé máslo, žloutky, zakysanou smetanu, mouku a prášek do pečiva.
- Vypracujte do podoby hladkého těsta.
- Z těsta vytvarujte malé kuličky o velikosti maximálně vlašského ořechu.
- Kuličky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem nebo i na sebe do mísy, neměly by se lepit.
- Plech či mísu vložte alespoň na hodinu do ledničky.
- V mezidobě ušlehejte bílky do podoby tuhého sněhu a postupně přidávejte cukr.
- Následně každou kuličku rozválejte do oválného tvaru.
- Doprostřed rozetřete sníh a posypte několika mandlovými plátky.
- Použijte jen tolik bílku, aby při slepování nevytekl
- Delší konce oválu přehněte přes sebe a přitiskněte k sobě.
- Předehřejte si troubu na 180°C a žabí huby pečte 8-10 minut dorůžova.
- Po vyjmutí z trouby cukroví posypejte moučkovým cukrem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě