Žloutková poleva
12. 9. 2025
Ingredience:
- 2 žloutky
- 250 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
Jak postupovat:
- Misku položíme do horké vodní lázně (teplota kolem 70°C).
- Nasypeme do ní polovinu moučkového cukru, přidáme žloutky, vanilkový cukr a vyšleháme do husté pěny.
- Potom vyjměte z lázně, přisypte zbývající cukr a míchejte tak dlouho, dokud poleva zcela nevychladne a nebude hladká.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup